Danskbrokete

Det er ikke så mange danskbrokete i flokken min, for tiden. Men det betyr ikke at ikke genet er sterkt til stede. Siden danskbroket er et ressesivt gen, kan det bæres skjult, og da kan mange flere ha det, enn de som man ser har det.

Nå er danskbroket en sjarmerende mutasjon, som jeg gjerne vil ha flere av, så i fremtiden vil jeg prøve å sette sammen par som kan gi unger som får genet fra begge foreldre, slik at de bærer det synlig.

Her er to av Frode & Duskens sønner, fortsatt; Det er Myggen og Doffen.

Så har vi Clark, som kommer fra Lanselot & Kitty, Clemens, som kommer fra Frode & Nanny, og Postmann', da, som Poker & Netty gav oss.

Én jente er det blant de rene (dv synlige) danskbrokete; Gumman! Hun er kjempesøt; Setter seg på hodet mitt, straks jeg kommer inn i volieren :) Foreldrene hennes er Myggen & Guro.

 

Da jeg tok en titt på flokken min, etter at jeg hadde hatt en øyeoperasjon, slo det meg at her er det jammen flere danskbrokete, enn jeg trodde. Flere, som jeg har trodd var hb, har ikke fått noen irisring i voksen alder, og må derfor være danskbrokete. Jeg bedømte dem etter tegningene, skjønt jeg jo vet veldig godt, at dét kan man ikke med hb. Igrunnen heller ikke med db. Her kan variasjonene være store.

Så jeg tar tilbake det jeg sa om at her er det bare én jente som er db ;)  Gumman har selskap av både Bitten, Petite og Marion, har jeg funnet ut. Så nå kommer det bilder her av dem også.

2020: Og etter hvert har det bare ballet på seg med flere :)

 

(Hvis bildene lar vente på seg, så trykk bare på "danskbrokete" i menyen, på den grønne linjen ovenfor).